Assistència en terra: Una feina que crea més de mig miler de llocs de treball

Barcelona és una ciutat fantàstica on s’hi troba fàcilment candidats amb els requisits de bon nivell d’anglès i ganes d’ajudar els creueristes, asseguren des d’Intercruises

El sector dels creuers a Barcelona s’ha convertit en una font d’ocupació flexible a la nostra ciutat. El quart port de creuers del món s’ha mostrat no solament com un un instrument de foment econòmic pels  serveis que la capital pot brindar als creueristes (hotels, restauració, cutura i oci), sino també com un esperonador de llocs de treball directes. I és que la prestatària de serveis portuaris per a creuers Intercruises Shoreside & Port Services selecciona cada any no menys de mig miler de persones per treballar com a agents d’atenció al client a terra en els serveis d’embarcament i desembarcament.

Els candidats que es postulen per a treballar a les diferents vacants, be sigui als punts de recepció al port, a l’aeroport o als hotels contractats, no necessiten uns requisits massa específics inicialment, però a partir d’aquesta primera estrena laboral en el serveis als passatgers, cadascun pot fer carrera en aquest negoci. “Un cop els captem, se’ls fa una entrevista personal per a una feina d’atenció al client. Han de tenir un bon nivell d’anglès, tot i que ja tenim tambe alguna companyia espanyola per oferir aquest servei, una bona presència, i sobretot moltes ganes d’aprendre i ajudar els passatgers”, esgrimeix Christian Bovè, màxim responsable operatiu a Barcelona d’ Intercruises.

Des de l’área de Recursos Humans de l’operador s’insisteix en que no solament es contracta a estudiants de Turisme provinents dels exitosos workshops que es fan habitualment a escoles de  Turisme de la ciutat, sino que es dóna oportunitats a tota mena de candidats: persones que cerquen la seva primera feina, desocupats, personal amb experiència prèvia en atenció al client, joves que només cerquen una feina d’estiu o temporal –recordem que la temporada forta de creuers a Barcelona ja va d’abril a octubre inclosos-, treballadors majors de 45 anys aturats, i, es clar, tots aquells que volen iniciar-se també en el fascinant món dels creuers….

“Hi ha persones que repeteixen amb nosaltres any rere any, i aquests van escalant posicions dins l’empresa. Tot el nostre personal fixe, des de managers a  caps d’operacions, van començar a treballar des de ben avall. És una gran oportunitat”, afegeix aquest interlocutor des de les oficines centrals a Barcelona d’Intercruises, situades al bell mig del port, a l’edifici World Trade Center.

 

¿Costa trobar a la capital catalana el perfil requerit per atendre creueristes en feines com les dels serveis a terra (check-out/embarcament i sortida a la fi del creuer, acompanyament, guia i atencio en els punts d’allotjament a la ciutat)? “Tenim la sort de ser a una urbs tan fantàstica com Barcelona, on hi ha moltes persones amb el perfil que necessitem. Tot i així -remarca el mateix interlocutor- hem d’estar captant nou staff i nou talent continuament. En oferir una feina temporal tenim el risc d’entrenar gent i que després marxi. Ja hi comptem.”

La feina consisteix en realitzar tasques molt similars a les que es fan habitualment a l’àrea de recepció d’un hotel amb els hostes. És com fer el check-in de l’hotel, però a un creuer. A cadascuna de les terminals l’empresa consignatària de vaixells i creuers Transcoma hi posa 30-40 treballadors per encarregar-se de les dades d’identificació dels passatgers, cura dels passaports, lliurament de les targetes dels camarots… En aquestes responsabilitats “contractem com a personal extern més d’un centenar de persones, independentment de les altres que ja treballen per a nosaltres en serveis d’estibadors, conductors d’autobusos i altres ocupacions”, apunta per la seva banda el conseller delegat de Transcoma Cruises, Jordi Torné.

Sense embarcar

Que no hi hagi confusió. Els més de 500 treballadors que selecciona cada any Intercruises probaran l’experiència de treballar en el sector creuers, però com a assistents en terra, el que suposa que no embarcaran, almenys des d’aquesta posició inicial. Intercruises selecciona, entrena i lliura l’uniforme a cada contractat, així com un usuari i contrassenya web des del portal a internet de la companyia. “El nostre departament d`IT i el d’Operacions han dissenyat un sistema intern,  mitjançant el qual cada persona posa la seva disponibilitat de calendari per treballar. Els dies en que es troba disponible els marca en verd, i aquells no hàbils -sigui perquè està d’exàmens, de vacances, o de baixa, els marca en vermell”.

Per a una operativa d’assistència a un buc de creuers es poden necessitar no menys de 60 persones. De manera que quan Intercruises els necessita se’n va a l’organigrama, l’staff busca aquells treballadors que estan disponibles i segons les habilitats particulars de cadascun se’ls selecciona per a aquella ocasió. “Se li envia un sms al mòbil i la persona tan sols ha de dir-nos si accepta o rebutja la tasca encomanada, per així incloure’l i donar-lo d’alta a la Seguretat Social.”, conclou Christian Bovè.

Compartir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Otras entradas