Gabriel Jené, President de Barcelona Oberta: ‘El turisme de creuers crea feina i benestar social’ (VÍDEO)

Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta, afirma que els creueristes són molt bons compradors i valoren l’oferta comercial singular de la ciutat

Barcelona Oberta, l’associació que reuneix els eixos comercials que són al centre de la ciutat i que representa al comerç històric, és ferma defensora del turisme de creuers perquè és un segment “d’alt valor” afegit, que crea feina i activitat econòmica i ajuda, per tant, a generar benestar social a Barcelona, segons el seu president, Gabriel Jené, qui també destaca l’impacte mediambiental “baixíssim” dels creuers respecte al trànsit portuari global.

En la seva opinió, “és un privilegi” per a Barcelona comptar amb el primer port de creuers d’Europa i que grans companyies navilieres el tinguin com a port base. Jené explica que el turisme de creuers és molt important per als sectors de la restauració, els hotels, les compres, però també per les activitats culturals i esportives.

Respecte al comerç, el president de Barcelona Oberta assenyala que a la ciutat els creueristes “troben coses que no poden trobar a altres indrets d’Europa i del món” i posa l’exemple del barri del Born, on els turistes de creuers troben artesans, dissenyadors de moda i un comerç singular amb molt de valor. En general, opina, la “marca Barcelona” és molt potent al sector comercial i els creueristes la saben valorar.

Jané, que és també president del programa Barcelona Shopping Line de Turisme de Barcelona, creu que per la ciutat és molt important ser un “referent” en el turisme de creuers perquè genera llocs de treball i contribueix al desenvolupament del negoci comercial. Barcelona Oberta agrupa les següents associacions: Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta, Amic de la Rambla, Amics del Passeig de Gràcia, Associació Barnacentre, Associació comercial L’Illa Diagonal, Associació de Veïns i Comerciants de Via Laietana, Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, Associació Diagonal Barcelona, Associació Gaudí Shopping, Associació El Born Comerç. Associació Rambla Catalunya i FEM Paral·lel.

Barcelona Oberta va néixer el 2014 per defensar els interessos de quasi el 70% del comerç de tota la ciutat (el 100 per cent del centre) i impulsar el turisme de compres.

Compartir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Otras entradas