Paco Solé Parellada (restaurant 7 Portes): “Els creuers són imprescindibles per a Barcelona”

per Redacció

Referent de la cuina tradicional catalana i lloc emblemàtic de la història de Barcelona, el restaurant 7 Portes ha sabut adaptar-se als temps i a l’èxit turístic de la ciutat. El seu propietari, Paco Solé Parellada, és un model de devoció per la feina ben feta, per l’atenció als detalls i per complaure els clients.  A més a més, es declara client dels creuers i un “fan” d’aquest tipus de viatges. 

En la seva opinió, els creuers constitueixen ja quelcom “d’imprescindible” per a la ciutat i un “element substantiu” del creixement en el nombre de visitants que rep Barcelona provinents de tot el món. Els creueristes són, a parer seu, uns visitants més que venen a la ciutat seduïts pels seus encants. “L’única diferència és que, en comptes d’arribar en avió, arriben en vaixell”, assenyala Soler Parellada, tercera generació d’una saga familiar de reputats restauradors.

Per al seu negoci l’arribada de creuers és “una cosa magnífica”. Destaca, especialment, la importància que  Barcelona s’hagi consolidat com a port base a la Mediterrània, la qual cosa significa que els creueristes arriben amb temps a la ciutat per gaudir dels seus atractius, especialment de la seva gastronomia. “Un de cada mil turistes que visiten Barcelona ve al 7 Portes”, diu amb orgull. 

Les paelles del 7 portes formen part del patrimoni gastronòmic de Barcelona. Al llarg dels seus 183 anys d’història aquesta icona de la cuina catalana ha tingut clients com Josep Pla, Picasso, Ava Gardner, Ernesto “Che” Guevara, Iam Flemming, John Wayne, Woody Allen i Robert de Niro, entre altres. Un restaurant tan essencial per a la ciutat com ho és per a París la brasserie Lipp, que van frecuentar  Gide, Malraux, Proux, Camus i Sartre. 

Per al seu negoci (7 Portes) l’arribada de creuers és “una cosa magnífica”. Destaca, especialment, la importància que  Barcelona s’hagi consolidat com a port base a la Mediterrània

El 7 Portes és un símbol per la burgesia il·lustrada de Barcelona i una “institució” més antiga que el Liceu. Surt a les guies de tot el planeta i és conegut per gairebé tots els taxistes de Barcelona. La seva ubicació és privilegiada. Situat al costat de la Llotja de Mar i just darrere del Port, és a tocar des de l’estació de França i molt a prop del Parlament de Catalunya. No tanca mai per Nadal, quan està més ple que mai perquè la seva clientela se sent com a casa pel tracte que rep i per la qualitat dels plats que es serveixen.

Paco Soler Parellada, a qui li agrada seure a tocar el piano que hi ha al restaurant, és un home obert al món i amb una gran formació. Enginyer industrial, economista i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La seva especialitat acadèmica és la innovació. Per això, és molt conscient que el gran repte per al sector de la restauració és adaptar el seu model de negoci a “una demanda canviat”, on el turisme juga un paper clau. Adaptar-se, explica, és “canviar amb èxit”. 

Compartir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Otras entradas